Za dedu


ROĐENDANSKE ČESTITKE ZA DEKU

Koliko god da volimo svoje roditelje, često ne možemo da ih shvatimo, niti oni nas, onako kako to umeju njihovi roditelji, odnosno naše bake i deke. Roditelji naših roditelja imaju ogromno životno iskustvo i kroz vaspitanje i razvoj dece su već prošli s našim roditeljima, tako da se često trude da napravljene greške ne ponove s nama. Veze između unuka i baka i deka su često veoma jake i takve ostaju dok ih smrt jednog dana ne rastavi. I bake i deke izuzetno vole kada ih se unuci sete, kako svakodnevno, tako i za rođendan. Evo nekoliko odabranih čestitki za deke:

  • Kada se ljudi posvađaju i naljute, imaju običaj da odu i čvrsto zalupe vratima za sobom. Ja taj problem s tobom nisam imala, jer su dvoje tvojih vrata za mene uvek bila otvorena – tvog doma i tvog srca. Srećan ti rođendan deko, puno te volim!
  • Ti si mnogo, mnogo više od dede, starca, člana porodice. Ti si savršen primer, pravi uzor, najbolji savetnik, najiskreniji prijatelj i ne znam šta bih radio da te nemam u svom životu. Toliko puta si se našao tu za mene, zato ja mogu danas da budem tu za tebe, na tvoj rođendan. Sve najbolje deko!
  • Možda ne mogu sve svećice da stanu na tvoju rođendansku tortu, ali ni sva ljubav koju si spreman da nam pružiš ne može da stane u naša srca, jer ih je previše. Srećan rođendan deko, vole te tvoji unuci!
  • Tvoj rođendan ne služi samo da obeleži da si stariji još jednu godinu, već da nas sve podseti na sve sjajne trenutke koje smo proživeli zajedno s tobom, a Bogu hvala, bilo ih je jako puno i nadamo se da će ih biti makar još toliko. Srećan rođendan!
  • Deda, budi makar onoliko srećan koliko smo mi tokom svih ovih godina s tobom, i imaćeš i više nego ispunjen i srećan život. Srećan ti rođendan!