Za sina


U mnogim kulturama se rođenje muškog deteta obeležava na poseban način. I nije to tek tako, jer rođenje sina garantuje da će se porodična loza produžiti za bar još jednu generaciju. Ćerke se udavaju i uzimaju tuđa prezimena, tako da sinovi ostaju i ponosno dodavaju nove grane na svom porodičnom stablu. Bilo kako bilo, dok gledamo sinove kako odrastaju istovremeno smo tužni što će nas uskoro napustiti i započeti samostalan život, i srećni jer smo privilegovani što smo uopšte deo svega toga. Evo kako možete čestitati rođendan svojim sinovima:

  • Nemaš pojma koliko sam ponosna na tebe i srećna što te imam. Želim ti: najbolje ocene na fakultetu, verne prijatelje da ti budu blizu srca, i jednu specijalnu devojku s kojom ćeš da podeliš sve. Srećan ti rođendan, voli te mama!
  • Sine moj, nekih stvari ti želim puno, nekih malo, a jednu – samo jedanput. Želim ti puno zdravlja, sreće, ljubavi, smeha, poslovnih uspeha, zabave i novca. Želim ti malo nevolja, suza, neprilika, bolesti, neuspeha i tuge. A samo jednu stvar ti želim jedanput – da se zaljubiš. I da bude jednom za ceo život. Voli te mama, srećan rođendan!
  • Ono što već imaš – da zadržiš, ono što želiš – da ti se ispuni, a ono čega se pribojavaš – da te nikada ne sretne. Volim te puno!
  • Sve više ličiš na mene, samo si mlađi, hrabriji, odlučniji i spremniji da se suočiš sa svim što život baci pred tebe. Nemoj se menjati, samo hrabro napred u nove pobede. Srećan rođendan od tate!
  • Od kako si se rodio, tvoj tata i ja smo najsrećniji na svetu. Sad kad si već veliki želim ti da nađeš savršenu devojku s kojom ćeš imati priliku da proživiš sve što smo mi sa tobom, a niko nikad nije imao boljeg sina! Srećan ti rođendan!